Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Соболєв: у вівторок прокурори законсервують стару систему в ГПУ

Голова комітету Ради з питань запобігання корупції Єгор Соболєв вважає, що, якщо прокурорська конференція 26 квітня відбудеться, вона законсервує нереформовану прокуратуру. Про це він заявив у п'ятницю ЛІГА.net.

"Це фінальний акт великої п'єси, яку Петро Порошенко разом з (екс-генпрокурорами) Віктором Шокіним, Віталієм Яремою розіграли перед українським суспільством. Назва п'єси – "Як реформувати прокуратуру, щоб там нічого не змінилося". Вони залишили всіх старих людей ще з часів Януковича, просто переставили їх місцями, і тепер кажуть, що реформована прокуратура, залишається виконати останню норму закону, надати прокурорам свободу і незалежність", – сказав він.

Соболєв зазначив, що прокурорське самоврядування дійсно було вимогою закону, але перед тим потрібно було скоротити кількість прокурорів, очистити прокуратуру від корупціонерів і після цього переходити до самоврядування.

"А Порошенко і Ко хочуть дати незалежність своїм підручним корупціонерам... А відповідальних вже не буде. Петро Олексійович буде виходити і говорити: у всьому винна Рада прокурорів або Вища кваліфікаційна комісія прокурорів, а я з цим не згоден", – додав він.

За словами депутата, саме з такою небезпекою була пов'язана пропозиція відкласти прокурорське самоврядування до обрання нового генерального прокурора і очищення прокуратури. Тим не менш, законопроекти, які передбачали відстрочку введення прокурорського самоврядування, не були прийняті на цьому пленарному тижні.

"У Петра Олексійовича багато помічників у парламенті, які заблокували спробу врятувати ситуацію", – вважає він.

Відповідаючи на запитання, чи можна виправити цю ситуацію, Соболєв сказав: "Це залежить від того, чи відбудеться ця прокурорська малина. У будь-якому випадку, ми будемо шукати рішення, як виправити ситуацію. Цих упирів ми все одно не залишимо".

Як відомо, у четвер про небезпеку такого розвитку подій заявили лідер фракції БПП Юрій Луценко і активіст Марина Цапок.

Луценко, який також є кандидатом на посаду генпрокурора, заявив, що не піде на цю посаду, якщо рада прокурорів відбудеться і вони закріплять свою стару систему.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ