Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні на Львівщині і у Києві відзначають 95-ту річницю від дня народження Василя Кука

Сьогодні, 11 січня, минає 95-та річниця від дня народження Головного командира УПА, генерал-хорунжого Василя Кука. Про це «Гал-info» повідомили в прес-центрі Центру досліджень визвольного руху.
 Всього чотири місяці генерал-хорунжий  Василь Кук не дожив до свого ювілею. За заповітом Командира його поховано на батьківщині у селі Красному Буського району Львівщини.
11 січня Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Український інститут національної пам'яті (представництво у Львівській області), громадські організації, Центр досліджень визвольного руху, Центр національного відродження ім. С.Бандери, Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять», Центр правових і політичних досліджень «Сім», студенти Львівського національного університету ім. І.Франка, родина Василя Кука, львів'яни та жителі Красного вшанують пам'ять Головного командира УПА Василя Кука врочистим покладанням квітів до його могили.
Також сьогодні в Києві з нагороди 95 річниці з дня народження Василя Кука сайт «Майдан» та видавництво «Смолоскип» організовують презентацію книги Василя Кука "УПА в запитаннях та відповідях Головного Командира".
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ