Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні на Яворівському полігоні розпочинається спільне українсько-польське командно-штабне тренування “Співдружність-2006”

Сьогодні, 29 березня на Яворівському загальновійськовому полігоні Західного оперативного командування розпочинається спільне українсько-польське командно-штабне тренування “Співдружність-2006”. Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони України.
Головною метою навчання є координація спільних дій і злагодження штабу спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” наступної ротації та відпрацювання дій з керівництва підрозділами під час виконання завдань у складі сил КФОР у Косовому.
Для участі у командно-штабному тренуванні від України залучаються 16 офіцерів, яких очолює командир 30-ї Гвардійської окремої механізованої бригади полковник Юрій Миколенко. З польської сторони у спільному навчанні беруть участь 15 військовослужбовців, очолюваних командиром батальйону підполковником Павелом Вардою.
Відповідно до плану проведення спільного КШТ, протягом трьох днів українські та польські військовослужбовці узгодять плани підготовки та проведення чергової ротації, відпрацюють питання взаємодії підрозділів під час виконання завдань з підтримки миру та стабільності, вчитимуться працювати в режимі реальної оперативної обстановки в зоні відповідальності “УкрПолбату” та узгодять спільні дії польської та української складових контингенту.
Особливістю нинішнього тренування є те, що попередні ротації “УкрПолбату” забезпечували військовослужбовці 1-го окремого спеціального батальйону Західного оперативного командування, більшість з яких вже мала досвід виконання миротворчих завдань у Косовому. Цього року основу миротворчого підрозділу, який виконуватиме місію на Балканах, складатиме особовий склад штатного батальйону 30-ї Гвардійської окремої механізованої бригади, дислокованої у Новоград-Волинському, що на Житомирщині. Незначну частину батальйону доповнюють спеціалісти з інших частин.
Передбачається також, що під час триденного заходу буде проведено низку брифінгів стосовно відпрацювання дій спільного штабу у конкретних ситуаціях управління підрозділами та вирішення адміністративних питань щодо підготовки та проведення майбутньої ротації, яку заплановано провести протягом липня-серпня 2006 року.
Спільне українсько-польське командно-штабне тренування “Співдружність” є тактичним тренуванням офіцерів та сержантів ротної та взводної ланок і має на меті підготовку особового складу національної складової українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” до виконання миротворчої місії у Косовому.
Вищою атестаційною комісію Міністерства оборони України командиром національної складової “УкрПолбату” затверджено заступника командира 30-ї Гвардійської окремої механізованої бригади підполковника Олександра Павлюка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ