Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні продовжиться конкурсна комісія з обрання керівника САП

Сьогодні, 24 грудня, о 16:00 продовжиться засідання конкурсної комісії щодо обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).
фото - Українська Правда

Про це інформує пресслужба Офісу Генпрокурора.

“24 грудня 2021 року о 16 годині відбудеться чергове засідання комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, яке проводитиметься у приміщенні Тренінгового центру прокурорів України”, - йдеться в оголошенні.

Комісія має анонсувати на сайті ОГП своє засідання за 24 години до його початку.

Нагадаємо, що 21 грудня комісія з відбору керівника САП оприлюднила результати, але переможця не затвердила. Так, конкурсна комісія оприлюднила результати конкурсу, за яким детектив НАБУ Олександр Клименко отримав 246 балів, прокурор ОГП Андрій Синюк набрав 229 балів.

22 грудня один із учасників комісії Роман Куйбіда вказав, що 5-ро членів конкурсної комісії з відбору на керівні посади в САП звернулося до голови комісії, щоб призначити чергове засідання на вечір 23 грудня. Члени комісії, з його слів, також підтверджували свою можливість взяти участь, отже, кворум повинен бути. За його словами, спецперевірка претендентів, що нібито стало на перепоні для відбору, — проведена, і “результати в нас є - довідки про відсутність перешкод для призначення на посади”.

22 грудня посли країн “Групи семи” (G7) в Україні оприлюднили заяву, де висловили розчарування відмовою призначених Верховною Радою членів комісії з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури визначити переможця відбору на цю посаду.

Коли конкурс лише стартував, міжнародні дипломати заявляли, що комісія повинна розпочати прозорий процес, в основі якого - доброчесність та заслуги кандидатів. Від цього буде залежати подальша підтримка ЄС і США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ