Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Сьогодні розпочинається виборчий процес у 123 об'єднаних територіальних громадах

Сьогодні розпочинається виборчий процес перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у 123 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ).

Як повідомили УНІАН у прес-службі Центральної виборчої комісії, вибори у 15 міських, 21 селищній, 87 сільських ОТГ у 21 області призначені на 23 грудня 2018 року.

До складу цих 123 ОТГ увійшли 511 місцевих рад (міських – 15, селищних – 25, сільських – 471). Загалом, за попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть взяти участь понад 685 тисяч виборців.

Згідно з Календарним планом підготовки до виборів, до 10 листопада включно районні виборчі комісії повинні утворити сільські, селищні, міські виборчі комісії (ТВК) та сформувати їх склад.

19 листопада розпочнеться процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на перших місцевих виборах.

Загальна сума, передбачена на підготовку і проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів 23 грудня, становить 31 мільйон 51 тисяча 500 гривень.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ