Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Волинь

Сьогодні третя річниця арешту Олександра Кольченка

Сьогодні, 17 травня, третя річниця арешту російськими спецслужбами кримчанина Олександра Кольченка.

У зв'язку із цим у мережі активісти «Комітету солідарності з кримським заручниками» запустили флешмоб на підтримку 27-річного Олександра Кольченка.  

За словами Олександри Матвійчук, голови правління Центру громадянських свобод, координатора ініціативи «Євромайдан SOS у коментарі Радіо Свобода, наші колеги запустили флешмоб «Коти – за Тундру! А ти?» І вони закликають людей написати кілька слів підтримки Олександрові Кольченку і направити їм.

"Вони обов’язково якимось чином доставлять це все Саші. «Тундра» – це, для тих, хто не знає, його псевдо», – пояснила Олександра Матвійчук .

Нагадаємо, Олег Сенцов разом з Олександром Кольченком були затримані представниками російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в сусідній Росії засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» у Росії вніс Сенцова і Кольченка в список політв’язнів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ