Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у Львові презентували черговий том книги „Діти емігрантів про себе” (фото)

Сьогодні відбулася презентація другого тому книжки „Діти емігрантів про себе: сповіді, думки судження, біль…”. Книгу видано за сприяння Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету „Львівська політехніка” та фінансового сприяння Посольства Королівства Норвегія в Україні.
„Україна є країною еміграції та імміграції, і її проблеми є близькими та знайомими для усіх країн Європи. Але міграція є потрібною, потрібною для економічного та соціального розвитку країни”, - зазначив під час презентації Посол Королівства Норвегія в Україні Олав Берстад. „Ця книга, писана українськими дітьми про них же і видана за сприяння Норвегії, є показником, що українській державі байдуже до свого підростаючого покоління”, - сказала директор МІОК Ірина Ключковська.
До книги увійшли 130 творів учасників Міжнародного конкурсу української творчої молоді „Діти емігрантів про себе”, проведеного у 2008 році. За допомогою творів різних жанрів діти розповідають про себе як дітей емігрантів, а іноді про себе в ролі емігрантів.
Нагадаємо, що перший том книги було видано у листопаді 2008 року за сприяння фонду Open Ukraine та Фонду Віктора Пінчука. Вона отримала означення хірургічного скальпеля, який „скрив гнійник проблем наших дітей і нашої держави”.





Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ