Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у Львові презентуватимуть діяльність української громади Татарстану

25 українців із м. Нижнєкамська, що у Республіці Татарстан, презентують сьогодні львів’янам діяльність української громади Татарстану — про це повідомили у  Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою.
Директор Інституту Ірина Ключковська зазначила, що «навіть у віддалених куточках, про які ми нічого не знаємо і не задумуємося, живуть сотні тисяч наших співвітчизників, які прагнуть зберегти ниточки культурних зв’язків із Україною». За її словами,саме тому МІОК, пріоритетним напрямком діяльності якого визначена робота зі східною діаспорою, розпочав проект «Відкриймо для українців українську діаспору». Завдання проекту – ознайомити українську громадськість із діяльністю співвітчизників, які на чужій, незнаній для нас землі, самовіддано працюють для утвердження позитивного образу нашої держави.
Товариство «Вербиченька», яке об’єднує українців Нижнєкамської міської національно-культурної автономії, надіслало своїх представників до Львова у рамках проекту «Відкриймо для українців українську діаспору», організованого Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК).
За результатами соціологічного опитування львів’ян, яке провів МІОК у липні 2006 року, 53% наших співвітчизників не знають, де знаходиться Татарстан, 64% не можуть назвати його столиці, а й лише 15% знають, що в містах Татарстану працюють українські громади.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ