Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні в ЛОДА обговорювали організацію урочистостей в с. Павлокома

Сьогодні, 14 квітня, у Львівській обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови ЛОДА Тараса Батенка відбулася нарада з питань підготовки урочистого відкриття меморіалу в с. Павлокома (Польща).
Окрім представників ЛОДА, були присутні також представник МЗС у Львівській області Володимир Караченцев, голова Об’єднання українців у Перемишлі Марія Туцька. Представники ЛОДА окреслили свої пропозиції щодо сценарію урочистого відкриття меморіалу в с. Павкома та узгодили прохання до воєводи Підкарпатського щодо сприяння в організації урочистостей. Як розповів «Гал-info» Тарас Батенко, приблизний сценарій включає відкриття меморіалу, його освячення, спільну молитву, виступ одного з ієрархів греко-католицької церкви, виступи президентів України та Польщі. Щодо гостей, то їх перелік наразі узгоджується. Запрошення взяти участь в урочистостях вже було передано Главі УГКЦ Блаженнішому Кардиналу Любомиру (Гузару).
Нагадаємо, у селі Павлокома, що знаходиться на території Польщі, у березні 1946 року було винищено понад 300 місцевих мешканців-українців. На цвинтарі Павлокоми встановлено пам’ятник українцям, які загинули в селі. Під час офіційного візиту до Польщі у травні цього року Президент України Віктор Ющенка також має відвідати Павлокому, де буде відкрито пам’ятник-меморіал загиблим українцям.    
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ