Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні в УКУ розпочнеться ІХ всеукраїнська наукова студентська конференція на тему "Гідність, солідарність, субсидіярність: до громадянського суспільства України"

10-11 березня в Українському католицькому університеті відбудеться ІХ всеукраїнська наукова студентська конференція на тему "Гідність, солідарність, субсидіярність: до громадянського суспільства України". На конференції виступить провідний американський вчений Хосе Казанова із доповіддю на тему: «Релігія та громадянське суспільство в Україні». Про це повідомив відділ інформації та зовнішніх зв’язків Українського католицького університету.
«Виходячи великої кількості та різноманітности релігійних спільнот в сучасній Україні, можна висловити два гіпотетичні судження, – стверджує вчений. – Перш за все, можна підсумувати, що менш, ніж за два десятиліття в Україні сформувалася найбільш різноманітна, плюралістична та прозора конкурентна релігійна система в Європі, а також що Україна – єдина европейська країна, яка наближається до американської моделі релігійного деномінаціоналізму». Про це йтиметься у доповіді Хосе Казанова (Josй Casanova), професора соціології Нью-Йоркського університету. На конференції із доповідями також виступлять Василь Лісовий (Інститут філософії, НАНУ), професор Петро Рабінович (Львівський національний університет ім. І. Франка), Павло Ямчук (Одеський національний університет ім. І. Мечникова), а також студенти із різних університетів України. На конференції будуть діяти філософсько-богословська, історична, соціологічна та правнича секції.
Щорічно з 1997 року Інститут релігії та суспільства, що діє при УКУ, організовує всеукраїнську науково-практичну конференцію для студентів та молодих науковців, щоб обговорити найактуальніші проблеми релігійного та суспільного життя України. Основна ідея цього заходу – це обмін знанням і досвідом різних поколінь з різних наукових осередків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ