Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні відбулося засідання РНБО: стали відомі результати

У п'ятницю, 14 травня відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони, під час якого було ухвалено низку резонансних рішень.
Фото: РНБО

Насамперед РНБО затвердила стратегію розвитку кібербезпеки терміном на п'ять років. 

Також прийнято рішення про створення загальнонаціональної цифрової мережі мультиплекс МХ-7. Раніше в Україні закодували супутникові канали, що призвело до того, що жителі віддалених і прикордонних територій фактично позбулися доступу до безкоштовного українського ТБ.

Створення цифрового мультиплексу МХ-7 дозволить забезпечити доступ до мінімум 12 цифрових каналів. Комерційні канали будуть допущені до трансляції на підставі конкурсу, який проведе Нацрада. Державні канали транслюватимуться без конкурсу.

На базі мультплекса MX-7 також буде створена системи повідомлень про надзвичайні ситуації.

За підсумками засідання РНБО президент Володимир Зеленський оголосив про санкції проти 111 іноземних кримінальних авторитетів. Їхні активи в Україні заблокують, відмовлять у можливості отримати громадянство, а тих, хто перебуває в країні, - видворять

Крім того, під санкції потрапили 557 злодіїв у законі, які перебувають за межами України. Під обмеженнями також мається на увазі заборона на в'їзд до країни.

Станом на сьогодні США ввели санкції проти 61 українця. Київ звернувся до Вашингтона за відомостями щодо них, щоб запровадити проти них обмеження на національному рівні.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, про санкції проти нардепа Олександра Дубинського відомо зі ЗМІ. А Рада нацбезпеки може ввести обмеження тільки на підставі даних, які хочуть отримати в офіційному листуванні.

Також прийнято рішення провести аудит земель і державних дач в Конча-Заспі і Пущі-Водиці. За словами президента Володимира Зеленського, майже 400 гектарів заповідної землі і понад 100 державних дач знаходяться в користуванні "незрозумілих людей". Серед них колишні судді, прокурори, правоохоронці, митники, податківці.

Зокрема, Зеленському не подобається, що досі за символічну плату майном користуються такі люди:

  • Святослав Піскун - колишній генпрокурор (2002-2003, 2004-2005 і 2007)
  • Володимир Ландик - колишній нардеп (Партія регіонів)
  • Дмитро Табачник - міністр освіти і науки часів Януковича (2010-2014), переховується за кордоном
  • Раїса Богатирьова - міністр охорони здоров'я часів Януковича (2012-2014)
  • Геннадій Зубко - віце-прем'єр в урядах Арсенія Яценюка та Володимира Гройсмана (2014-2019)
  • Олександр Ільїн - директор департаменту корпорації "Богдан"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ