Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні Європарламент ухвалить резолюцію щодо окупованого Криму

У четвер, 4 лютого, в останній день пленарної сесії Європарламенту в Страсбурзі європейські депутати обговорять ситуацію з правами людини в Криму та приймуть відповідну резолюцію.

В опублікованому на сайті Європарламенту в середу ввечері проекті резолюції "Про ситуацію з правами людини в Криму, зокрема кримських татар" говориться, що парламентарії ЄС "знову підтверджують свою рішучу прихильність суверенітету і територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і її суверенному вибору слідувати європейським шляхом".

"Відновлення українського контролю над півостровом є однією з умов, необхідних для відновлення відносин співробітництва з Російською Федерацією, у тому числі призупинення відповідних санкцій", - йдеться в документі. У проекті "рішуче засуджується безпрецедентний рівень порушень прав людини, що здійснюються проти кримчан, в першу чергу - кримських татар".

Європарламент збирається закликати владу Росії надавати безперешкодний доступ до Криму міжнародним організаціям і незалежним експертам з ОБСЄ, ООН і Ради Європи.

Як повідомлялося, місія Ради Європи здійснила тижневий візит до Криму, провівши понад 50 зустрічей з представниками всіх секторів суспільства. У завдання місії входила оцінка ситуації з правами людини і верховенством закону на півострові і підготовка доповіді з викладом рекомендацій в рамках мандата Ради Європи.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ