Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сорос розкритикував Google і Facebook

Американський мільярдер Джордж Сорос звинуватив компанії Google і Facebook в монополізації ринку і цілеспрямованому розвитку у аудиторії звикання до своїх сервісів. Про це підприємець заявив на Всесвітньому економічному форумі, передає AFP.

Сорос назвав в числі глобальних проблем монополізацію ринку великими технологічними компаніями та зростання їх впливу.

"Ці компанії часто сприяли лібералізації та інноваціям. Однак, у світлі того, що Google і Facebook стали монополіями, більш потужними, ніж будь-коли, вони перетворилися в перешкоди для інновацій і створили масу проблем, які ми починаємо усвідомлювати тільки зараз", - додав мільярдер.

За твердженням фінансиста, "компанії, які працюють в сфері соціальних медіа, експлуатують соціальне середовище" і "впливають на думки і поведінку людей без їхнього відома".

Google і Facebook, як зазначив Сорос, "цілеспрямовано формують залежність від сервісів, які вони пропонують".

"Це може бути дуже шкідливо, особливо для молоді", - пояснив інвестор.

На його думку, є подібності між інтернет-ресурсами та місцями, де пропонують взяти участь в азартних іграх.

"У казино розробили методи, щоб викликати у гравців таку пристрасть, що вони програють як свої гроші, так і ті, яких у них немає", - додав Сорос.

За його твердженням, подібним чином компанії, що працюють в сфері соціальних мереж, маніпулюють увагою користувачів інтернету.

Інвестор також зазначив, що аудиторія соціальної мережі Facebook за перші 8,5 років її існування виросла до 1 млрд осіб, при цьому приблизно за наступні чотири роки збільшилася вдвічі.

"За таких темпів менш ніж за три роки для Facebook не залишиться людей для залучення", - додав він.

Джордж Сорос - американський фінансист, трейдер та інвестор, також прославлений філантропічною діяльністю.

Сорос діє через свій фонд "Відкрите суспільство", що базується в Нью-Йорку, а також через десятки "асоційованих" з ним фондів і організацій як усередині США, так і за кордоном (в Україні - Фонд "Відродження").

Сам Фонд Сороса відкрито декларує, що "на цілі демократичного розвитку" в країнах Східної Європи і на території колишнього Радянського Союзу за останні 33 роки ним було витрачено 1,6 млрд доларів.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ