Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

SPACE X обмежила використання Starlink для управління дронами в зоні бойових дій

Компанія Ілона Маска обмежила для українських військових можливість використовувати супутниковий інтернет Starlink для керування дронами в зоні бойових дій.
Фото: REUTERS

Про це повідомила президентка SpaceX Гвин Шотвелл, пише hromadske.

Шотвел заявила, що супутниковий інтернет Starlink від SpaceX «ніколи не був призначений для використання у вигляді зброї».

«Однак українці використали це в такий спосіб, що було ненавмисно і не було частиною жодної угоди», — сказала вона на конференції у Вашингтоні.

Спілкуючись пізніше з журналістами, президентка зазначила про повідомлення, що українські військові використовували Starlink для керування безпілотниками.

«Є речі, які ми можемо зробити, щоб обмежити їхню здатність робити це. Є речі, які ми можемо зробити, і ми зробили», — заявила вона.

Станом на січень, за даними Мінцифри, в Україні працюють близько 30 тисяч Starlink. У міністерстві заявляють, що під час повномасштабної війни Україна стала однією з країн із найбільшою кількістю цих станцій.

Станціями супутникового інтернету обладнали критично важливі об'єкти, наприклад лікарні. Однак термінали Starlink також надають бездротовий інтернет українським військовим у місцях, де він недоступний. Завдяки цьому Сили оборони можуть завдавати точні удари по російських військах та керувати безпілотниками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ