Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Спецпредставник КНР закликав усі сторони створювати умови для мирних переговорів

Україна стала першою зупинкою спеціального представника уряду Китаю Лі Хуея у межах його візитів до східноєвропейських країн. Метою візиту китайського спецпосланця є сприяння політичному врегулюванню кризи в Україні.
Фото: Weibo

Як пише Global Times, президент України Володимир Зеленський зустрівся зі спеціальним посланником Китаю Лі Хуейем, обмінявшись думками щодо політичного врегулювання кризи в Україні. 

Лі заявив, що панацеї від війни немає, зазначивши, що всім сторонам необхідно накопичувати взаємну довіру і створювати умови для припинення війни й мирних переговорів. 

У Міністерстві закордонних справ Китаю зазначили, що КНР готова сприяти міжнародному співтовариству у формуванні найбільшого спільного знаменника для вирішення української кризи, а також докладати власних зусиль для припинення війни, сприяння припиненню вогню і якнайшвидшому відновленню миру. 

"Китай відіграє конструктивну роль у полегшенні гуманітарної ситуації в Україні та продовжуватиме надавати Україні допомогу в межах своїх можливостей", — сказав Лі.

Під час свого візиту в Україну Лі Хуей також поспілкувався з головою ОП Андрієм Єрмаком, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та керівниками Мінінфраструктури, Міненергетики та Міноборони. 

Нагадаємо, Україна є першою зупинкою візиту Лі. Також заплановані візити китайського спецпредставника до Польщі, Франції, Німеччини та росії. 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ