Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Спілка журналістів висловлює глибоке занепокоєння масовим звільненням журналістів газети «Експрес»

Як стало відомо, наприкінці березня з редакції всеукраїнської газети «Експрес» було звільнено всіх журналістів та інших її працівників. За інформацією наших колег, усього втратило роботу понад 120 осіб.

Як повідомили в НСЖУ, майже 80 працівників відомого на всю країну друкованого ЗМІ стали безробітними й опинилися на «біржі праці». Внаслідок таких незрозумілих  громадськості дій власників видання популярна газета взагалі може припинити своє існування.

Львівська обласна організація Національної спілки журналістів України звертається до керівництва редакції газети «Експрес» із проханням пояснити причину такого одномоментного масового звільнення журналістів. Водночас ЛОО НСЖУ просить відповідні правоохоронні органи звернути увагу на цю ситуацію з огляду на можливий факт тиску власників видання на його працівників з метою їх примусового незаконного звільнення.

Як зазначив голова ЛОО НСЖУ Ярослав Климович, спілка журналістів висловлює свою підтримку всім звільненим з роботи журналістам редакції газети «Експрес» і пропонує розглянути цю безпрецедентну ситуацію на засіданні секретаріату Національної спілки журналістів України. Свободу слова не спинити!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ