Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Спостережна місія ОБСЄ потрапила під мінометний вогонь під Водяним

За інформацією спостерігачів, одна міна спричинила пожежу в будинку місцевих жителів. Експерти спостережної місії ОБСЄ потрапили під мінометний обстріл біля селища Водяне за 94 кілометри від окупованого бойовиками Донецька. Про це йдеться у звіті від 22 червня, оприлюдненому наофіційному сайті місії.

"Об 11:18 СММ діяла в режимі пішого патруля і розмовляла з подружньою парою біля їхнього будинку, коли на село впали сім мінометних снарядів, імовірно, калібру 82 міліметри", - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо, представники СММ і ЗСУ включно з українським членом СЦКК сховалися в будинку.

Спостерігачі ОБСЄ негайно зв’язалися з членами дзеркального патруля СММ у контрольованому "ДНР" Комінтерновому (за 23 кілометри на північний схід від Маріуполя), якого супроводжував представник Збройних сил Російської Федерації в СЦКК, щоб забезпечити припинення вогню", – зазначається у звіті.

Після припинення вогню, патрульні направилися до автомобілю, після чого пролунало ще два вибухи, ймовірно з міномета.

Крім того, спостерігачі заявили про ще два потужні вибухи у районі Водяного. Як стало відомо, одна міна спричинила пожежу в будинку в південно-західній частині села; будинок сильно горів, коли патруль залишив населений пункт.

Згідно зі звітною інформацією, свій візит спостерігачі координували з представниками Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі. 

Нагадаємо, МВС України підтримує введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас. 

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ