Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Spotify запустила функцію діджея зі штучним інтелектом

Музична платформа Spotify запустила функцію DJ — персоналізованого гіда, який на основі вподобань та музичного смаку користувача може обирати, що грати.
Фото: Spotify

Про це розповідають в компанії Spotify. 

Нова функція регулярно створюватиме музичні добірки й оновлюватиме плейлисти на основі відгуків користувачів. Також DJ відсортує найновішу музику та зможе відновити давно забуту улюблену пісню. 

Нова функція використовує генеративний ШІ, що працює з використанням технології OpenAI (розробників ChatGPT).

Інформацію про музику, виконавців і жанри надають музичні редактори Spotify. Штучний інтелект озвучуватиме ці довідки за допомогою технології синтетичного голосу компанії Sonantic.

"У нас є експерти жанрів, які знають музику та культуру зсередини та ззовні. І ніхто не знає музичну сцену краще за них. За допомогою цього генеративного інструменту штучного інтелекту наші редактори можуть масштабувати свої вроджені знання так, як ніколи раніше", — заявили у Spotify.

"Кишеньковий діджей зі ШІ" отримав голос керівника відділу культурних партнерств Ксав’єра «X» Джернігана, який колись був одним із ведучих першого (і персоналізованого) ранкового шоу Spotify The Get Up. 

Наразі DJ доступний англійською мовою для користувачів Spotify Premium у США та Канаді. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ