Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Споживачів закликають перевіряти маркування молочних продуктів

Держпродспоживслужба закликає перевіряти маркування молока та молочних продуктів.

Як зазначили в Держпродспоживслужбі відповідно до статті 6 Закону України “Про молоко та молочні продукти” заборонено використовувати жири та білки немолочного походження, так і як будь-які стабілізатори,  консерванти у виробництві продуктів молочного походження. Такі як сир, масло, сметана, ряжанка, кефір, сир кисломолочний. 

Зазначимо, кожен споживач має мати можливість зробити вибір  після прочитання інформації, яка вказана на товарі, відповідно до Закону України “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”.

Зокрема, інформація на маркуванні має бути точною, правдивою та зрозумілою. Також, вона не має обманювати споживача, щодо характеристик продукту у тому числі його категорії,  ознак, складу та терміну придатності. Та забороняється приписувати не притаманні йому особливості.

Держпродспоживслужба наголошує, купуючи молоко чи молочні продукти варто завжди перевіряти інформацію, що вказана на продукті, якість пакування та дату виготовлення. Обов'язково зберігайте чек, у разі виявлення прострочення продукту. Та не купуйте молочні продукти в місцях несанкціонованої торгівлі, або з рук, неякісні продукти або простроченні. Тому що це становить  загрозу здоров’ю. 

Нагадаємо, що за період військового стану в Україні Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову №186 “Деякі питання маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану”, яка тимчасово спрощує  вимоги до обов'язкової інформації про продукт на маркуванні. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ