Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Справа депутата Львівської райради від "Європейської солідарності" Михайла Василини йде до суду

Незаконне заволодіння землями НААН – судитимуть колишнього голову сільради та інженера-землевпорядника. Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Львівщини.

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно приватного інженера-землевпорядника та колишнього голови однієї із сільрад Львівщини за фактом зловживання службовим становищем ( ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст.364 КК України). Також останньому інкриміновано легалізацію майна одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачені реалізували незаконну схему заволодіння землями державної власності, які перебувають у постійному користуванні Національної академії аграрних наук. Ділянки розташовані поруч із запроектованою частиною дороги Львова, проєкт будівництва якої реалізовується як частина транснаціонального коридору GoHighway, що має з’єднати українські чорноморські порти з польськими на Балтійському морі.

Для цього чоловік, перебуваючи на посаді голови сільради, своїм рішенням неправомірно збільшив межі одного з сіл Львівщини без погодження Президії НААН. В свою чергу, інженер-землевпорядник розробив відповідний проект землеустрою щодо змін цих меж. Землі з державної власності перейшли у комунальну.

Таким чином було вилучено з користування понад 21 га землі з присвоєнням кадастрових номерів. В подальшому 4 га передано у приватну власність фізичних осіб, заподіявши державі збитків на майже 6 млн грн. Зокрема, одну із ділянок оформлено на дружину обвинуваченого, який наразі є депутатом однієї з місцевих районних рад.

Також завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів вдалось запобігти передачі решти земельних ділянок у власність вартістю більше 36 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області Національної поліції України.

Нагадаємо, Гал-інфо вже неодноразово писало про розслідування діяльності Михайла Василини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ