Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Справа Ігоря Зварича: черговий раунд

Сьогодні, 27 березня, в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (ЛОАС), відбулося чергове судове слухання за позовом екс-судді Ігоря Зварича до ВРУ та Мінюста про визнання незаконним зняття з нього недоторканності та повноважень професійного судді.

Нагадаємо: таке рішення було прийняте ВРУ ще у грудні 2008р.

Сьогодні головуючий  у справі суддя ЛОАС Кузан (члени колегії – Братичак, Кухар), щойно з’явився у залі засідань, негайно, до початку розгляду справи, заявив про самовідвід.

Своє рішення мотивував тим, що у свій час був вже допитаний слідчим як свідок щодо звинувачення судді Зварича. До цього самовідводу Ігор Зварич постався скептично, адже суддя Кузан ніяких фактів, що мали б значення по його звинуваченню слідству не повідомляв. Адже їх просто не було – підкреслив колишній суддя.

Інше питання, як вважає позивач, – це член колегії суддя Братичак. Вона, на його переконання, дійсно вчинила дії з ознаками злочину, оскільки не задовольнила клопотання про забезпечення позову, яким звинувачуваний Зварич просив заборонити знищення документів СБУ, що були підґрунттям, на яких тоді фактично і будувалося саме звинувачення.

Слід зазначити, що цих „таємних документів”, судом вчиненим над І. Зваричем, так і не було досліджено. Як стверджує Зварич, таких документів … просто не існувало в природі! А тому, пояснив позивач, він відсидів вісім років у тюрмі по сфабрикованій справі на підставі неналежних доказів!

Також вдруге ЛОАС була проігнорована заява правозахисника, керівника ГО „Вартові закону України” Віктора Чарномського про вступ у справу як третьої особи без самостійних вимог на боці позивача. Колегія суддів її просто не розглянула… Як заявив громадський активіст: „Я впевнений - судді просто бояться слухати цю справу, яка може стати реквіємом для українського правосуддя”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ