Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Справа МН17: в розшук оголосили офіцера ГРУ, що перекидав "Бук" в Україну

СБУ оголосила в розшук офіцера ГРУ РФ Олега Іваннікова, причетного до катастрофи літака Boeing-777 Малайзійських авіаліній, збитого на Донбасі у липні 2014 року.

Про це свідчать дані на сайті МВС, передає Укрінформ.

Як зазначається, Іваннікову оголошено підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи участь у ній) і ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій) Кримінального кодексу України.

Раніше учасники дослідницької групи Bellingcat дійшли висновку, що Андрій Іванович з позивним "Оріон", який брав участь у перекиданні до України "Бука", що збив літак рейсу MH17, - це офіцер ГРУ Олег Володимирович Іванніков.

Як з'ясували в Bellingcat, Іванніков був міністром оборони Південної Осетії з 2006-го по 2008 рік. У 2014 році він виїхав у зону конфлікту на Донбасі, де координував дії ПВК Вагнера і відповідав за взаємодію з адміністрацією терористичної організації "ЛНР".

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна спільна слідча група заявила, що літак рейсу MH17 над окупованою територією Донбасу був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді ППО російських ЗС, яка дислокується в Курську.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ