Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Справа зниклого Познякова: Батько просить знайти сина та його вбивцю

Депутати Львівської обласної рада учора, 10 жовтня, під час засідання сесії звернулися до Генерального прокурора України та голови Національної поліції України з вимогою вжити заходів для активізації проведення слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення місця знаходження Тараса Познякова (1991 р.н.), а також затримання та арешту підозрюваного Л.Кінгісеппа. «За» таке звернення проголосувало 58 депутатів, передає Гал-інфо.

У зверненні сказано, що до Львівської облради звернувся батько зниклого львів’янина Тараса Познякова.

Нагадаємо, що свого часу зникнення хлопця стало справді скандальною справою. Його  шукала практично вся країна. Тарас Позняков 4 квітня 2016 року поїхав на власній машині до Києва, взявши з собою двох попутників, яких знайшов через популярний інтернет-сервіс «BlaBlaCar».

Викраденого понад рік тому Тараса Познякова досі не знайшли

У зверненні сказано, що Києво-Святошинським районним судом Київської області розглядається кримінальне провадження щодо обвинуваченого у вбивстві Голуба Д., котрий, за попередньою змовою з Кінгсеппом Л., ретельно підготував та, із використанням пістолетів системи «Токарева» (ТТ), 4 квітня 2016 року на території Київо-Святошенського району здійснив викрадення Тараса Познякова, заволодівши його автомобілем «Ауді-6» та особистими речами.

4 серпня 2016 року в м. Старокостянтинів був затриманий Голуб Д., який відмовився від надання показів і свою вину у вчиненні злочину не визнав.

«З моменту затримання та арешту він перебував у Київському СІЗО. В суді обвинувачений Голуб Д. веде себе зухвало, проявляючи неповагу до суду та учасників процесу», - сказано у зверненні.

На сьогоднішній день місцезнаходження Тараса Познякова не встановлено.

«Підозрюваного Кінгісеппа Л. оголошено в міжнародний розшук. Матеріали щодо нього виділено в окреме кримінальне провадження, яке, на жаль, вкрай незадовільно розслідується слідчим управлінням Національної поліції в Київській області.

«Не піддається жодному поясненню бездіяльність правоохоронних органів, ігнорування закону та фактична відмова у проведенні слідчих (розшукових) та негласних (розшукових) дій, спрямованих на встановлення місця знаходження Познякова Тараса Олександровича, а також розшуку, затримання та арешту підозрюваного Кінгісеппа Л.», – йдеться у зверненні.

Депутати зазначають, що справу стосовно Кінгісеппа Л. необхідно негайно передати до Головного слідчого управління Національної поліції України для подальшого розслідування.

Львівська обласна рада просить Генпрокуратуру та Нацполіцію активізувати проведення слідчих дій спрямованих на встановлення місця знаходження Тараса Познякова, а також розшуку, затримання та арешту підозрюваного Кінгісеппа Л.  

Пошуки Тараса Познякова зайшли у глухий кут

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, Тарас Позняков зник дорогою до Києва 4 квітня 2016 року, коли їхав у своєму авто «Ауді» із двома попутниками. Востаннє його бачили неподалік Києва, в районі села Бобриця, після чого зв’язок з ним обірвався. 12 квітня в с. Новосілки Києво-Святошинського району Київської області, в одному із гаражів, був знайдений його автомобіль зі слідами крові та зміненими номерами. Пошуки Тараса Познякова зайшли у глухий кут.  Його місцезнаходження досі залишається невідомим.

Водночас правоохоронці встановили осіб, яких підозрюють у вчиненні вбивства. 36-річного Дмитра Голуба затримали. Другим підозрюваним є 26-річний уродженець м. Кірово-Чепецьк Кіровської області, Російської Федерації, громадянина Росії Луан Кінгісепп, якого оголошено у міжнародний розшук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ