Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

США додали "ВКонтакте" до списку найбільших піратських ресурсів

Міністерство торгівлі США знову внесло російську соцмережу "ВКонтакте" до списку піратських ресурсів. Як пише Інтерфакс, це випливає з документа, який оприлюднено на сайті відомства.

"ВКонтакте" опиняється у списку не вперше. Серед інших російських проектів, які потрапили до списку - торрент-трекер Rutracker.org і Rapidgator.net, онлайн-кінотеатр kinogo.cc, і низка інших сайтів.

У документі наголошується, що соцмережі можуть служити "унікальною платформою для забезпечення взаємодії як культурної, так і комерційної".

"Більшість успішних соцмереж роблять це так, щоб не сприяти порушенню авторських прав. Доповіді "ВКонтакте" про те, що компанія робить кроки у боротьбі з піратством, вселяють надію", - йдеться у документі.

Загалом до списку потрапили 25 сайтів різних країн світу, які, на думку американської сторони, порушують авторські права - зокрема, сайт найбільшого китайського інтернет-магазину taobao.com, який належить Alibaba Group.

"Згадка у даному списку не тягне за собою жодних санкцій і є лише нагадуванням про існування проблеми інтелектуального піратства", - пише росЗМІ. 

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ