Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США допомогли НАБУ розкрити 108 справ про корупцію

За підтримки Сполучених Штатів Америки в Україні було відкрито 333 антикорупційних провадження та розкрито 108 справ. Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США з нагоди проведення Глобального форуму з повернення активів.

"Зовнішня допомога США сприяла арешту Україною приблизно 1,3 мільярди доларів готівкою, з виявленням більш 3,24 мільярдів доларів викрадених державних коштів. ... Підтримка США сприяла 333 кримінальним справам, 207 повідомленнями про підозру та складенні 108 обвинувальних актів у справах, пов'язаних із корупцією. Виконання цієї програми збільшить отримані досягнення", - йдеться в заяві Держдепу.

В американському відомстві також додали, що фахівці правоохоронних органів США увійшли в Національне антикорупційне бюро України (НАБУ), щоб сприяти нарощуванню здатності до боротьби з корупцією та відшкодування активів, посилити спільні антикорупційні зусилля України.

Також в Держдепі заявили, що починаючи з 2013 року уряд США посилив антикорупційні зусилля України, зміцнивши правову систему, правоохоронні розслідування, громадянське суспільство та дотримання митних правил.

Сполучені Штати також продовжують фінансувати антикррупционные реформи в Україні через Інноваційний фонд фінансової прозорості, який працює з організаціями громадянського суспільства.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ