Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

США і надалі впевнені у можливості України провести успішний контрнаступ, попри витік документів

Сполучені Штати впевнені у здатності України здійснити успішний контрнаступ, попри інформацію, яка була опублікована на підставі ймовірних секретних документів з можливими планами дій українських збройних сил.
Фото: Генштаб ЗСУ

Про це розповів виконувач обов'язків помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії, колишній посол США у Молдові Дерек Гоґан, пише Голос Америки.

“Ми продовжуватимемо робити все можливе, щоб переконатися, що вони [українці, ред.] здатні досягати своїх цілей на полі бою”, – сказав Гоґан під час розмови з ініціативи Програми «Європа, Росія та Євразія» Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS).

Коментуючи ймовірний витік документів, посадовець розповів, що в останні кілька днів працівникам Держдепартаменту довелося зробити “багато дзвінків”. Йшлося про розмови з партнерами, яких потрібно було запевнити що США вживають заходи задля безпеки інформації.

За словами Гоґана, відносини з партнерами Америки є «зрілими», а тому вони розуміють, що витік «не було несанкціоновано, це кримінальні дії, як чітко дало зрозуміти Міністерство оборони».

Він також додав, що у США намагаються не тільки зменшити потенційну шкоду і ризик, але і переконатися, що такого не станеться на майбутнє.

Українським військовим, наголосив Гоґан, останніми місяцями довелося чинити опір діям Росії, спрямованим на виснаження українського війська. Так, прикладом є бої за Бахмут і зокрема дії Групи Вагнера та заяви її очільника Євгена Пригожина про те, що Бахмут було завойовано.

Урядовець наголосив, що навіть якби російські війська дійсно зайняли місто, «ми не сприймали б це як стратегічний крок росіян».

«Я не можу читати майбутнє і як все розвиватиметься надалі, але Україна знову і знову доводить, що здатна захистити свою територію, здатна здивувати. Зараз у них є все, щоб як виграти, так і програти. Тому я думаю, що ми залишаємося у цій ситуації надовго», – сказав Гоґан.

Нагадаємо, 13 квітня у США заарештували підозрюваного у причетності до витоку секретних документів Пентагона – 21-річного Джека Тейешейри. 

Президент США Джо Байден заявив у четвер, перебуваючи в Ірландії, що Сполучені Штати «наближаються» до пошуку відповідей щодо витоку секретних документів Пентагону. Він додав, що «не стурбований» розкриттям, бо там не було актуальних даних.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ