Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Стало відомо хто зірвав операцію по "вагнерівцям"

Ексголова Головного управління розвідки Василь Бурба заявив, що глава Офісу президента Андрій Єрмак від імені глави держави Володимира Зеленського дав вказівку перенести спецоперацію щодо "вагнерівців".
Василь Бурба. Фото: Міноборони

Як повідомила Українська правда, Василь Бурба під час ефіру "Свобода слова Савіка Шустера" заявив:

"Що відбулося 23 числа… Нас було двоє, це та людина, яка відповідала за нашу спільну роботу зі Служби безпеки (йдеться про першого заступника глави СБУ Руслана Баранецького – ред.).

Ми з першим заступником прибули в Офіс доповісти про зміни в активному заході.

Ми до президента не потрапили… Ми піднялися на 4 поверх і нам повідомили, що з нами буде розмовляти глава Офісу (Андрій Єрмак – ред.). Ми провели розмову, нас було троє: я, перший заступник Руслан Баранецький і глава Офісу.

Відбулася доповідь про зміни обстановки щодо наступного етапу – тобто, планова доповідь, яку ми робили щодо спільної операції протягом деякого часу.

У зв’язку з тим, що він був делегований президентом, я отримав вказівку щодо перенесення фінального етапу. Я отримав відповідь, що це вказівка президента, тобто, особа, яка була делегована й перед цим була присутня, повідомила, що це команда президента".

Бурба уточнив, що вони не могли не послухати Єрмака, оскільки той був присутній на усіх звітах, а також був делегований главою держави. Також Єрмак від імені верховного головнокомандувача сказав про перенесення, а розвідка без схвалення самого Зеленського не могла б усе зробити.

На думку Бурби, перенести спецоперацію вже не можна було і це одна з причин провалу спецоперації.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Єрмак не може керувати розвідкою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ