Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Стан політв'язня Балуха покращився, - адвокат

Стан українського політв'язня Володимира Балуха, якому в анексованому Криму хочуть збільшити термін ув'язнення ще на 4 роки, покращився. Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу "112 Україна" повідомила адвокат Балуха Ольга Дінзе.

"На сьогоднішній день йому набагато краще завдяки особам, які спільно з ним містяться в одній камері. Там сидить чоловік остеопат, який вправив Балуху хребці, навчає його правильно робити вправи. У Балуха з'явилася рухова активність, він став почуватися краще, незважаючи на продовження голодування", – розповіла вона.

Дінзе зазначила, що Балух не хоче, щоб зараз його відвідував лікар слідчого ізолятора. "Він вимагає лікарів організації Червоний Хрест", – сказала захисник.

"Балуху ніякі суміші не дають. Він три тижні тому перейшов на полегшений режим голодування: він вживає чорні сухарі і п'є кисіль", – розповіла вона.

Нагадаємо, в окупованому Криму українця Володимира Балуха засудили до 3 років і 7 місяців колонії-поселення за звинуваченням у нібито незаконному зберіганні боєприпасів. Правозахисники вважають, що його репресували за проукраїнську позицію, зокрема за прапор України, який було вивішено на його подвір'ї. Пізніше суд скоротив вирок на 2 місяці, виключивши з обвинувачення пункт про придбання боєприпасів.

Пізніше Балух, протестуючи проти вироку, оголосив безстрокове голодування. 

2 квітня адвокат Володимира Балуха Ольга Дінзе повідомила, що незаконно засудженого побив конвой після розгляду апеляційної скарги. За її словами, адміністрація СІЗО відмовила Балуху в наданні води на підставі того, що він оголосив голодування. Пізніше заступник голови правління "Кримської правозахисної групи" Володимир Чикригін повідомляв, що до Балуха не пускають медиків.

7 червня повідомлялося, що через тривале голодування Балух втратив у вазі 30 кг. Пізніше зазначали, що український політв'язень перейшов на сухе голодування.

Станом на 2 липня голодування Балуха триває 106-й день. Адвокат повідомляв про погіршення його стану здоров'я. За його словами, у політв'язня сильні болі в області грудей і підлопаткових м'язів. Однак російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявляла, що загрози його життю немає. Хоча сама його не відвідувала, але пообіцяла зробити це пізніше. 

112 Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ