Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Стартували перші виплати за програмою єВідновлення

Як повідомив віцепрем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, стартували перші виплати за програмою єВідновлення.

Як зазначив Михайло Федоров, єВідновлення - революційна та комплексна послуга, що дозволяє просто й зручно отримати кошти на ремонт пошкодженого росіянами житла. За кілька кліків подаєте заяву про виплату та відкриваєте картку єВідновлення в одному з банків-партнерів. І це за лічені хвилини в одному застосунку.

"Частину коштів за програмою вже подано на виплати. Цікаво, що одна зі схвалених заяв — від 78-річної мешканки Селидівської громади на Донеччині. Замість того щоб стояти в чергах з купою паперів, вона подала заяву в Дії. Дані автоматично підтягнулися з реєстру. Цей кейс укотре підтверджує, що наш підхід, коли в центрі всього людина, працює", - написав Федоров у Facebook.

Загалом отримали вже 17 687 заяв. Детальніше про їх географію дивіться на інфографіці.

Кожну заяву обробляє спеціальна комісія у вашій громаді. Експерти оцінюють ступінь руйнувань та визначають суму допомоги. Далі гроші переказують на картку.

Наразі працює лише 444 комісії. Тому прошу органи місцевого самоврядування діяти оперативніше, щоб люди якнайшвидше отримали кошти на ремонт.

Більше про програму єВідновлення дізнавайтеся на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ