Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Степан Курпіль у Верховній Раді поки що почувається школярем

Степан Курпіль у Верховній Раді поки що почувається школярем — зазначив «Гал-info» народний депутат від блоку Тимошенко, колишній шеф-редактор газети «Високий Замок».
«Все нове, незнайоме… Будівля Верховної Ради все-таки дуже велика, там багато коридорів, доводиться довго блукати. Напевно, було б доцільно скласти план Верховної Ради особливо підземних коридорів, щоб депутати-початківці не блукали у будівлі парламенту»,  — поділився враженнями Степан Курпіль.
За словами депутата, до найнеприємніших вражень від першої сесії ВР п’ятого демократичного скликання він відносить те, що багато депутатів, виступаючи у Верховній Раді, говорять російською мовою.
«Мене дуже вразило, коли регіонал Євген Кушнарьов та голова КПУ Петро Симоненко говорили російською мовою, я вважаю, що абсолютно неприйнятно, коли на 15-му році незалежності в найвищому законодавчому органі влади говорять недержавною мовою. Як ми можемо вимагати від українців шанувати державну мову, коли народні депутати нею відкрито нехтують? Я переконаний, що коли буде помаранчева коаліція, ми повинні звернути на це особливу увагу. В регламенті ВР зазначається, що якщо людина не володіє державною мовою, то її виступ мають перекладати. Нехай біля кожного депутата, який говорить в стінах парламенту по-російськи, поставлять перекладача і їм стане соромно за свою поведінку. Іноземною мовою в Верховній Раді, я вважаю, можуть говорити тільки закордонні гості», — говорить народний депутат.
Нагадаємо, 24 травня відбулася перша сесія новообраної Верховної Ради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ