Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Степанов каже, що наявну вакцину використають до кінця квітня

Міністр охорони здоров`я України Максим Степанов заявив, що наявну вакцину встигнуть використати до кінця квітня. Про це він заявив сьогодні, 12 березня, під час брифінгу у Львові, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото ЛМР

"Ми каскадним шляхом розгортаємо вакцинацію. Якщо рівняти з деякими європейськими країнами, як  вони розгортали кампанію вакцинації, то у порівнянні із деякими країнами ми йдемо з випередженням. Ми говоримо про масштабну вакцинацію усієї країни. Якщо нас не задовільняють темпи, то ми розуміємо, як будемо наздоганяти", - сказав Максим Степанов.

Він заявив, що 500 тисяч доз вакцин, які зараз є в Україні встигнуть використати.

"Ми спокійно закінчимо вакцинацію перших до кінця квітня", - сказав Максим Степанов.

Водночас він заявив, що є намагання зірвати вакцинацію.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у ЗМІ з’явилася інформація про те, що відповідно до документів про поставку в Україну індійської вакцини, термін її придатності закінчується 23 червня 2021 року.

Враховуючи, що Україна отримала 500 тисяч доз вакцини, швидкість вакцинації має зрости принаймні вдвічі, щоб уся партія була використана вчасно. Наразі середній темп вакцинації в Україні складає близько 2400 щеплень на добу, отже до 23 червня, при збереженні існуючих темпів,  Україна встигне використати лише половину завезених вакцин

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ