Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні не встигають використати наявну вакцину Covishield

Відповідно до документів про поставку в Україну індійської вакцини, які є в розпорядженні ZN.UA, термін її придатності закінчується 23 червня 2021 року.

Враховуючи, що Україна отримала 500 тисяч доз вакцини, швидкість вакцинації має зрости принаймні вдвічі, щоб уся партія була використана вчасно. Наразі середній темп вакцинації в Україні складає близько 2400 щеплень на добу, отже до 23 червня, при збереженні існуючих темпів,  Україна встигне використати лише половину завезених вакцин, зазначає Дзеркало тижня.

В StateWatch повідомляли про те, що українське МОЗ звернувся до Crown Agents з приводу можливості надання даних про дату виробництва і термін придатності препарату Covishield. При цьому в міністерстві відзначили, що відповідно до вимог виробників, були підписані договори про нерозголошення і конфіденційнысть, ініційовані відповідними компаніями. Тому не можна розголошувати результат переговорів.

24 лютого в Україні почалася вакцинація від коронавірусу препаратом Covishield (торгова назва вакцини AstraZeneca, яку виробляють в Індії). Планувалося, що до кінця першого тижня Україна вийде на 10 тисяч щеплень на добу, проте вдалося вийти на показник в три тисячі щеплених.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ