Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Стрийська ТВК, зареєструвавши кандидатом на міського голову Стрия Романа Шрамов’ята, передумала і відмовила йому в реєстрації

Стрийська територіально-виборча комісія, зареєструвавши кандидатом на міського голову Стрия Романа Шрамов’ята, через два дні змінила своє рішення і відмовила йому у реєстрації — повідомив «Гал-info» Роман Шрамов’ят.  На вибори міського голови Стрия Роман Шрамов’ят, який був уже головою Cтрия, йде самовисуванцем.
Як зазначив претендент на посаду голови міста, ТВК Стрия тричі міняла своє рішення з приводу реєстрації його кандидатом на посаду міського голови. Так, 7  лютого, вивчивши документи Шрамов`ята,  комісія попередньо відмовила йому в реєстрації мотивуючи це тим, що претендент на посаду міського голови перебував поза межами України більш ніж рік. В той час, як твердить сам Роман Шрамов’ят, українське законодавство жодним чином не обмежує  право бути обраним на посаду міського голови у  подібному випадку. Щоправда, 9 лютого, за словами Шрамов’ята, Стрийська ТВК відмінила своє попереднє рішення, публічно вибачилася перед Романом Шрамов’ятом та зареєструвала його кандидатом на міського голову Стрия. Жодних застережень до документів кандидата, як він переконує, в членів комісії не було. Однак вже 11 лютого ТВК Стрия знову змінила своє рішення й відмовила Роману Шрамов’яту у реєстрації кандидатом на міського голову Стрия. Цього разу, як запевнив Роман Шрамов’ят, його навіть не попередили про причини відмови у реєстрації і не запросили його на засідання Стрийської ТВК, на якому це питання вирішували.
Як переконаний екс-голова Стрия, його реєстрації кандидатом на голову міста протидіють ті політичні сили, які висувають своїх кандидатів на посаду міського голови. Саме їхні представники в ТВК,  як стверджує кандидат, робили все, аби заблокувати його реєстрацію.
«Однак останню крапку над „і” у цій справі поставить суд і, щиро сподіваюся, що він буде справедливим», — зазначив Роман Шрамов’ят, який звернувся до Стрийського міського суду, щоб оскаржити відмову Стрийської ТВК зареєструвати його кандидатом на міського голову Стрия.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ