Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд обрав покарання ще для двох учасників протестів під ОПУ

фото - Громадське
фото - Громадське
фото - Громадське
фото - Громадське
1/2
У четвер, 1 квітня, Печерський суд Києва ухвалив рішення про те, щоб відправити під цілодобовий домашній арешт двох підозрюваних у справі щодо хуліганства біля офісу президента 20 березня Давида Гаджимурадова та Артема Лісовця.

Про це інформує Громадське.

За інформацією слідства обоє підозрюваних прийшли на акцію із заготовленими предметами для завдання тілесних ушкоджень (балонами) та підпалили табличку «Президент України». 

Прокурор просив відправити підозрюваних під цілодобовий домашній арешт, бо наголошував на ризиках втечі, переховуванні, тиску на свідків та інших учасників хуліганських дій, знищення переписок та відео з місця події. 

Адвокат Лісовця зазначив, що його підзахисний працює кур’єром у громадській організації «Партизан медіа» і не збирається переховуватися. Адвокати обох підозрюваних називали ризики необґрунтованими і просили не задовольняти клопотання прокурора.

Крім того, адвокати наголосили, що свідки у справі — поліцейські, а основними доказами у справі, за даними захисту, є протокол допиту свідка-поліцейського, відео та огляд місця події.

Нардеп від “Голосу” Ярослав Железняк хотів взяти на поруки Лісовця.

Сам Артем Лісовець розповів, що був на акції, оскільки його турбує “питання судової системи та запроторення за ґрати активістів”. Він запевнив, що не вчиняв протиправних дій, які йому інкримінують. Також він заявив, що не зможе ні на кого впливати, оскільки йому лише 19 років.

Нагадаємо, як раніше писало Гал-інфо, правоохоронці склали адмінпротокол на учасника подій під Офісом Президента України Владислава Стафійчука (Влада Сорда) за незаконні дії щодо державних нагород, а саме щодо ордену Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ