Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд у Гаазі просять розслідувати злочини Лукашенка проти людства

Білоруська діаспора в Канаді надіслала звернення до Міжнародного кримінального суду у Гаазі щодо засудження режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.
Фото: Хартія 97

Про це повідомила білоруська громадянська ініціатива «Хартія 97», передає Громадське.

Звернення білоруського народу підписали 37 362 людей зі 102 країн світу. Головним мотивом створення заяви було захоплення влади в Білорусі Олександром Лукашенком, а також придушення численних протестів, які почалися у серпні й тривають досі. 

Підписанти закликали Міжнародний кримінальний суд і прокурорку Фату Бенсуду порушити кримінальну справу стосовно Лукашенка за злочини проти людства.

«Ми, білоруси, заявляємо, що Лукашенко і його режим винні у злочинах проти людства, оскільки він особисто санкціонував звірства, які мали місце на вулицях Білорусі, в тюрмах і слідчих ізоляторах після дня виборів. Ми хочемо підкреслити важливість порушення судової справи проти Лукашенка», — йдеться у документі.

У зверненні наголошується на тому, що під час протестів у Білорусі був заблокований інтернет, людей жорстоко розганяли за допомогою сльозогінного газу, побиття, після чого у райвідділках міліції людей ґвалтували та катували.

Зрештою, після насильницьких дій під час протестів загинуло щонайменше п’ять людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ