Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд в РФ залишив у силі вирок українцю Литвинову

Суд у Ростовській області РФ відхилив апеляцію на вирок українцю Сергію Литвинову, засудженого до 8,5 років позбавлення волі. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Адвокат Литвинова Віктор Паршуткін оголосив про намір подати скаргу до Європейського суду з прав людини. Він також повідомив, що Генпрокуратура Росії письмово вибачилася перед Литвиновим за заведені раніше проти нього справи за статтями "вбивство" і "застосування заборонених засобів і методів ведення війни".

Литвинов був затриманий влітку 2014 року. За версією слідства, він у складі українського добровольчого батальйону "Дніпро-1" вбив кілька десятків мирних жителів Луганської області. У Дніпрі-1 заявили, що у них ніколи не було такого бійця.

25 листопада 2015 року звинувачення в масових вбивствах з Литвинова були зняті, але одночасно було порушено справу про грабіж. За версією слідства, українець разом з невідомими військовими відняв у громадянина Росії Олександра Лисенка два автомобілі.

Адвокат Литвинова Віктор Паршуткін надав суду документи, згідно з якими один автомобіль належить жителю Луганської області і числиться зараз в розшуку, а другий досі перебуває в Луганську і, за даними ДАІ України, не викрадав.

20 квітня суд засудив Литвинова до 8,5 років колонії суворого режиму.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ