Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд відпустив затриманих учасників вчорашнього інциденту в Українському домі

Сьогодні вночі, 9 квітня, Шевченківський районний суд м. Києва виправдав 15-х активістів ВО «Свобода» та громадських організацій, яких було затримано під час вчорашньої акції протесту проти демонстрації в "Українському домі» виставки "Волинська різня – польські і єврейські жертви ОУН-УПА», – повідомила Українська інформаційна служба.

Як повідомив Голова КМО Молодіжного Націоналістичного Конгресу Сергій Кузан, який також був вчора затриманий міліцією, затриманим інкримінували непокору правоохоронним органам та хуліганство, але в  обвинувачів не знайшлося переконливих доказів провини затриманих.

 

«Добре, що судді Шевченківського суду не взяли «на озброєння» досвід свої колег з Донецького окружного адмінсуду і керувалися виключно нормами закону, а не виконували політичне замовлення», - зазначив Сергій.

 

 8-10 квітня 2010 року в "Українському домі" відбувається фотовиставка «Волинська різня – польські і єврейські жертви ОУН-УПА», організаторами якої є голова "Російськомовної України", народний депутат  Вадим Колесніченко та голова Польського товариства кресов’ян Тадеуш Ісаковіч-Залеський.

 

Учора, 8 квітня, представники ВО «Свобода» та кількох громадських організацій провели пікетування виставки. Вони також намагалися донести свою позицію до організаторів прес-конференції, присвяченій відкриттю заходу. Під час прес-конференції активісти і були затримані міліцією.

 

Вадим Колесніченко у коментарі ЗМІ заявив, що молодих людей затримали за бешкет і хуліганство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ