Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд зняв електронний браслет з Антоненка

Шевченківський районний суд Києва продовжив строк дії запобіжного заходу обвинуваченому у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, ветерана АТО Андрія Антоненка у вигляді нічного домашнього арешту до 24 лютого, але при цьому зняв з нього електронний браслет.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Суд ухвалив: клопотання прокурора про продовження Антоненку строку дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту задовольнити частково. Продовжити Антоненку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у певний період доби — з 23:00 по 6:00. Строк дії запобіжного заходу встановити 2 місяці — по 24 лютого 2022 року включно», - поінформувала головуюча суддя Оксана Голуб.

У коментарі Укрінформу адвокат Антоненка Дмитро Круговий уточнив, що суд зняв з Антоненка електронний засіб контролю і змінив йому місце відбування домашнього арешту, оскільки, за словами захисника, Антоненко змінив місце проживання.

Також суд продовжив нічний домашній арешт для іншої обвинуваченої у цій справі — Юлії Кузьменко (по 24 лютого), і продовжив строк дії обов’язків для ще однієї обвинуваченої по цій справі — Яни Дугарь (також по 24 лютого).

Після цього суд відклав розгляд цієї справи до 21 січня.

Нагадаємо, що Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року у центрі Києва: авто, в якому він їхав, підірвали саморобною вибухівкою.

12 грудня 2019 року тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них скерували до суду. Обвинувачувані заперечують причетність до вбивства Шеремета.

4 січня оприлюднили аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про вбивство Шеремета.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ