Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суддя, який прийшов із хабаром до Холодницького, знову працює

Суддя Кіровського райсуду Дніпра Геннадій Підберезний, якого підозрюють у дачі хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, продовжує вершити правосуддя. Про це повідомила Українська правда.

Згідно зі списком справ, призначених до розгляду, 22 лютого він розглядає дві справи – кримінальну та адміністративну.

До кінця лютого в розкладі Підберезного ще 7 судових засідань.

Вища рада правосуддя відсторонювала Підберезного від роботи – але термін відсторонення збіг 16 січня.

Суддя не став коментувати хід подій, повідомляє ТСН. У Генпрокуратурі поки що не пояснили журналістам, чому Підберезний без перешкод повернувся на роботу,

13 лютого ГПУ заявляла про завершення досудового розслідування про дачу хабара Назару Холодницькому і спрямування звинувачувального акту до суду.

Як відомо, 21 вересня 2017 року суддя Геннадій Підберезний та його колега Наталія Овчаренко прийшли до керівника САП і намагалися дати Назару Холодницькому хабар у 50 тисяч доларів за закриття кримінального провадження стосовно Овчаренко, яку вже звільнено.

Того ж дня судді Підберезному вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 369 КК – надання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище.

22 вересня Вища рада правосуддя дала згоду на утримання судді Підберезного під вартою – і 23 вересня Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Після внесення застави 4 жовтня Підберезного звільнили з-під варти.

17 жовтня Вища рада правосуддя відсторонила Підберезного до 21 листопада, але 16 листопада продовжила відсторонення до 16 січня 2018 року.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ