Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Судова реформа - це справжня революція у системі судочинства, - міністр Петренко

"Я без перебільшення можу зазначити, що судова реформа - це справжня революція у системі судочинства". Про це вчора, 7 червня, на брифінгу зазначив Павло Петренко, Міністр юстиції України, -інформує кореспондент Гал-інфо.

"Судова система України отримає повне перезавантаження, мова йде про 5-6 тис. вакантних посад. Щодо всіх цих посад пройдуть публічні конкурси. Верховний суд України буде точно оновлений, більшість районних суддів, яких призначили під час правління Януковича, звільнять, а на їхні посади будуть проведені публічні конкурси", - розповів Павло Петренко

За його словами, основна ціль судової реформи - добитися того, що в країні в судах запанували право і справедливість. 

"Перше завдання судової системи - це забезпечити право і справедливість для українців. Друге те - суддів позбавлять статусу недоторканих. Ми ліквідуємо касту, представники якої могла собі дозволити вчиняти правопорушення та злочини і роками не нести за це відповідальності. Тепер якщо суддя вчинив злочин чи взяв хабара, він одразу має бути затриманий і притягнений до суду. Третє -  це спрощення доступу до суду. Три інстанції – місцевий суд,  Апеляційний суд і Верховний суд.

Я переконаний, що судова реформа буде успішною за умови, коли розумні люди прийдуть на конкурс, згодом вони отримуватимуть гідну зарплатню, зголосяться бути на контролі у громадськості та антикорупційних органів", - розповів міністр. 

Також Павло Петренко висловився реформу пенітенціарної служби. 

"Наш обов’язок провести реформу пенітенціарної системи і забезпечити там нормальні умови. Щоб людина, яка попала у в'язницю, не втрачала гідності і мала шанс повернутись до нормального життя", - додав міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ