Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Судововишнянська ОТГ вкладе у свою інфраструктуру майже 7 млн грн

Судововишнянська ОТГ у 2018 році залучить у свій розвиток з різних джерел 6 млн. 832 тис. 642 грн. Про це Офісу реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України повідомила спеціаліст із зв’язків з громадськістю Судововишнянськоїміської ради Оксана Мазур. Повідомили у Офісі реформ.

З цих коштів 1 млн. 645 300 грн. – це інфраструктурна субвенція на розвиток сільських територій, 3 млн. 140 545 грн. – кошти з Державного фонду регіонального розвитку, 1 млн. 147,200 грн. – кошти обласного фонду охорони навколишнього прородного середовища, мікропроекти Львівської обласної ради – 899 597 грн., з них 334 001 грн. спіфінаснування з місцевого бюджету, ще 123 299 грн. – кошти спонсорів і мешканців.

Найбільше проектів буде реалізовано у галузі освіти. Зокрема, буде проведено благоустрій Судововишнянський НВК, замінять систему опалення у Довгомостиському НВК, проведуть роботи по водовідведенню та облаштуванню подвір'я у Дмитровицькому НВК, у якому ще й замінять покрівлю та вікна у їдальні. Найбільш вартісним  є проект, в якому передбачено надбудову мансардного поверху у Судововишнянському ДНЗ, що дасть змогу відкрити дві додаткові групи для дошкільнят. Зараз там навчається 60 дітей, а після завершення проекту змогу відвідувати садок отримають ще 60 дітей.

Значні кошти громада вкладе і в медицину. У цьому році відремонтують терапевтичне відділення у Судововишнянській лікарні та дах у Судововишнянській поліклініці, закуплять операційну лампу у відділення травматології Судововишнянської комунальної міської лікарні.

Не забуває Судововишнянська громада і про культуру. Так, у 2018 році буде проведено капітальний ремонт Народного дому в селі Довгомостиська, встановлено булерьяни в Народних домах с.Довгомостиська, с.Бортятина, с.Волосткова, с.Дмитровичі.

Окрім того, у цьому році буде реконструйовано вуличне освітлення в селах Бортятин, Заріччя та Волостків, здійснено ямковий ремонт вулиці Шевченка,  капітальний ремонт дороги по вул. Кільцева у Судовій Вишні та дороги, що з'єднує села  Довгомостиська – Княжий Міст – Бортятин. Окрім того в травні 2018 року закупили екскаватор-навантажувач для КП «Моє місто».

Для того, щоби мешканці громади наочно побачили роботи, які проводяться в ОТГ, Оксана Мазур змонтувала відеоролик, який розмістила на інтернет-сторінці Судововишнянської міської ради та на офіційній сторінці міської ради у Фейсбук.  

Більше того, Оксана вважає, що такий вид діалу з мешканцями варто  використовувати хоча б щоквартально: «Я думаю, що краще не намагатися переконувати людей і не показувати всім, які ми хороші, а варто лише показати, що ми робимо. А оцінювати і коментувати добре це чи погано вони вже будуть самі».

«Люди не завжди знають про те, що відбувається у громаді, яка робота ведеться у сусідніх селах. Люди оцінюють роботу міської ради лише по тому, що можна побачити «через вікно». Більшість мешканців вважає, що у громаді нічого не міняється на краще, тому я разом з міським головою Олегом Станкевичем вирішила об'їхати об'єкти, на яких зараз проводяться ремонтні роботи, зробити фотографії цих робіт і змонтувати з них відеоролик. Сподіваюся, що він набуде поширення у громаді, і наші мешканці оцінять зусилля влади, і зрозуміють, що вся робота, яка здійснюється в громаді, робиться спільно з ними і лише для них», -- сказала Оксана Мазур.    

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ