Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Суспільне Культура покаже історичну драму "Чорний Ворон"

9 вересня телеканал Суспільне Культура пропонує глядачам цікаву програму, присвячену Дню українського кіно.

О 12:50 буде показано документальний фільм "Українське кіно. Становлення" режисера Олександра Тіменка. Стрічка простежує історію розвитку сучасного українського кіно за останнє десятиліття, висвітлює процес становлення української кіногалузі.

Фільм складається з інтерв'ю провідних фахівців кіноіндустрії, уривків з фільмів, трейлерів, репортажів зі знімальних майданчиків та архівних кадрів. Загалом у стрічці йдеться про понад 50 українських фільмів останніх років, розповідається про режисерів, акторів, продюсерів та кінофестивалі. Таким чином фільм всебічно досліджує кіновиробництво в Україні та його взаємозв'язок із суспільством.

О 21:05 буде показано українську історичну драму "Чорний Ворон". Фільм розповідає про боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках на території Холодного Яру. У центрі сюжету - доля отамана Івана на прізвисько Ворон. Стрічка знята за мотивами однойменного роману Василя Шкляра. Режисер - Тарас Ткаченко. Зйомки проходили в історичних локаціях Києва, Черкащини та Переяслава. Фільм відтворює атмосферу того часу та розповідає захопливу історію кохання героїв на тлі запеклої боротьби.

Отже, 9 вересня глядачі Суспільного Культури зможуть подивитися цікаву документалістику про українське кіно та нову якісну історичну драму, присвячену героїчним сторінкам нашої історії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ