Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Свідки про теракти у Парижі: Людей клали на підлогу і розстрілювали. Відео

Журналіст видання Le Monde став свідком стрільби у концертному холі Bataclan, зафільмував події і був поранений одним з терористів.

Відео і історію журналіста Даніеля Псенні наводить видання Le Monde.

Помешкання журналіста знаходиться за будівлею концертного холу.

Під час теракту журналіст дивився фільм і навіть спочатку подумав, що пострілі, які він почув, роздалися з телевізора, а не з вулиці.

"Я живу на другому поверсі, моя квартира знаходиться навпроти виходів з Bataclan ", - розповів він.

"Всі утікали звідти. Я побачив людей на підлозі, кров. Я зрозумів, що там щось серйозне. Я запитав, що відбувається, але всі утікали на вулицю Амело. Одна жінка вчепилися за вікну на другому поверсі. У мене перед очима стали картинки 11 вересня", - розповів журналіст.

Він розповів, що побіг вниз, щоб впустити людей у будівлю, щоб вони сховалися. Коли він відкрив двері, побачив чоловіка, який лежав на тротуарі. А потім, за словами журналіста, він був поранений у руку. "Я пам’ятаю, що відчув ніби петарда розірвалася у моїй руці, потім побачив кров. Я думаю, що стрілок стояв біля вікна Bataclan", - розповів журналіст.

Інший свідок, який був всередині концерт-холу і слухав американську групу Eagles of Death Metal, розповів виданню France 24, як все починалося.

За його словами, під час концерту почувся якийсь шум і він зрозумів, що щось не так.

"Я повернувся і побачив одного з атакуючих. Він був дуже молодий, близько 20 років з невеликою бородкою", - розповів журналіст з радіо Europe 1  Жульєн Пірс.

"Спочатку я подумав, що це частина шоу, піротехніка чи ще щось. Але коли я оглянувся і побачив його з штурмовою гвинтівкою і потім побачив полум’я зі зброї, зрозумів, що це все не жарт", - розповів він.

Коли стрілець перезаряджав зброю, Пірс зміг утекти.

"Люди падали як доміно", - розповів інший очевидець.

Інший очевидець розповів, як терористи поклали людей на підлогу і  розстрілювали кожного, хто намагався утекти.

Українська правда

 


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ