Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Світ очима особливих» у Львівському музеї історії релігії

2 квітня, у Всесвітній день поширення інформації щодо проблем аутизму, у Львівському музеї історії релігії презентують виставку «Світ очима особливих. Простір без обмежень».

Це роботи вихованців навчально-творчої майстерні для дітей і молоді з особливостями розвитку, яка діє при ГО «Простір без обмежень». 

В експозиції представлять понад 20 картин, виконаних акриловими фарбами на полотні. Роботи діти створювали під час арт-терапевтичних занять під керівництвом Анни Реви, яка допомагає юним художникам «висловити» свої емоційні потреби, які накопичилися з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Як розповіла сама Анна Рева: «Ця виставка – про маленьку радість, яку ми дуже потребуємо в цей важкий час. Вона розкриває унікальний світ без обмежень, де кожен, не зважаючи на свої відмінності – талановитий, прийнятий, вартий уваги… Саме в цей день ми хочемо ще раз нагадати суспільству про людей вразливих категорій, їхні проблеми».

Виставлені картини різні за настроєм, наповненням. Майже усі роботи виконані яскравими фарбами, що створює атмосферу радості, безтурботності. А прості сюжети дарують спокій і тишу. 

Лише у день відкриття виставки організатори презентують глиняний посуд і еко-торби, виготовлені вихованцями. Також буде можливість викупити роботи, або зробити донат. Виручені кошти спрямують для забезпечення оздоровчих і підтримки адаптивних програм, які допомагають таким дітям впоратися із травматичними наслідками війни. 

Отож, чекаємо львів’ян і гостей міста на відкритті виставки «Світ очима особливих. Простір без обмежень» 2 квітня, о 16 годині.

Олена Малюга, наукова співробітниця ЛМІР

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ