Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Світовий Конгрес Українців розпочинає міжнародну акцію з нагоди 85-их роковин Голодомору

1 вересня 2018 р. Світовий Конґрес Українців разом зi своїми партнерами - Міністерством закордонних справ України, Інститутом національної пам’яті та Національним музеєм “Меморіал жертв Голодомору” - розпочинає міжнародну акцію “Запали свічку пам’яті!”, щоб відзначити 85-ті роковини Голодомору - геноциду українського народу.

Протягом 85-ти днів перед Міжнародним днем пам’яті Голодомору 24 листопада 2018 р. свічка буде щоденно запалюватись у іншій країні світу, об’єднуючи українців та друзів України у спільній пам’яті про невинні жертви геноциду сталінського режиму та в той же час підвищуючи обізнаність про людські права, повагу і толерантність.

Перший день вересня традиційно є початком навчального року в Україні. Оскільки серед мільйонних жертв Голодомору була значна частина дітей, цьогорічні урочистості будуть присвячені тим дітям, які не повернулися за шкільні парти 1 вересня 1933 р.

Свічка пам’яті розпочне свою 85-денну подорож по п’яти континентах у Києві, Україна, у Національному музеї “Меморіал жертв Голодомору” та завершиться 24 листопада 2018 р., у рамках українського національного відзначення 85-их роковин Голодомору в Києві.

“Світовий Конґрес Українців закликає міжнародне співтовариство приєднатися до цієї акції шляхом проведення пам’ятних заходів або якнайширшим інформуванням про цей геноцид, щоб донести сигнал, що Голодомор, який є трагічною сторінкою історії нашого народу, продовжує бути свідченням наслідків імперіалістичних амбіцій і самовдоволеного світу,” - заявив Генеральний секретар СКУ та Голова Міжнародного координаційного комітету в справі Голодомору СКУ Стефан Романів.

Ми заохочуємо кожного слідкувати за подорожуванням свічки пам’яті по світу, переглядаючи подані нижче веб-сайти, та поділитися цим з вашими родинами, друзями, колегами, державними посадовцями та представниками засобів масової інформації. Пам’ятаймо і поширюймо історію про Голодомор!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ