Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Свобода" не має наміру ні з ким об'єднуватися

Партія Всеукраїнське об'єднання Свобода не має наміру об'єднуватися з іншими опозиційними партіями в єдину політичну силу, заявив голова фракції, лідер партії Олег Тягнибок.

"Я не думаю, що доцільно створювати політичну силу, де будуть представлені люди, які мають різні ідеології", - сказав він.

Водночас він додав, що Свобода бачить своїм завданням продовження співпраці з опозиційними політичними силами, з якими перед парламентськими виборами була досягнута домовленість про співпрацю.

Тягнибок також наголосив, що практика засвідчила конструктивність співпраці партій ВО Батьківщина, Свобода, УДАР Віталія Кличка як окремих самостійних політсил.

У свою чергу голова фракції ВО Батьківщина Арсеній Яценюк відзначає прогрес у процесі переговорів щодо об'єднання опозиційних партій в єдину політичну силу.

"Одне з основних завдань - це формування єдиної об'єднаної демократичної партії. Демократичної партії, яка здатна перемагати не тільки на парламентських, але і на президентських виборах.Ми просуваємося у виконанні цього завдання", - сказав він.

При цьому він зауважив, що створення єдиної опозиційної партії було одним із політичних зобов'язань, які визначені в декларації спільних дій, підписаній ним і колишнім прем'єр-міністром, лідером партії ВО Батьківщина Юлією Тимошенко.

Нагадаємо, сьогодні екс-прем'єр Юлія Тимошенко опублікувала своє звернення до всіх українців з нагоди святкування Дня Соборності України 22 січня, в якому закликала опозиційні сили створити єдину партію.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ