Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Свобода» протестує проти непрозорості влади

ВО «Свобода» вважає, що на Львівщині проводиться системна робота з метою обмеження мешканців області в отриманні правдивої та неупередженої інформації. Також ВО «Свобода» протестує проти «підкилимних» ігор та непрозорості влади, а також проти приховування від виборців реального стану справ у всіх сферах соціально-політичного життя області. Про це сьогодні, 13 грудня 2006 року, під час прес-конференції повідомила депутат Львівської обласної ради, голова ЛОО ВО «Свобода» Ірина Сех. За її словами, підставою для таких думок стала вчорашня позачергова сесія Бродівської районної ради, ініціатором якої виступила фракція БЮТ.
«Враховуючи звернення працівників колишньої агрофірми «Галичина» та їх численну присутність на сесії Бродівської районної ради, депутати ЛОР та Бродівської райради від фракції ВО «Свобода» запропонували винести на розгляд сесії питання щодо законності процедури банкрутства агрофірми «Галичина», оскільки величезний сільськогосподарський комплекс з великою кількістю будівель та техніки виставлений на продаж за мізерну ціну — 180 тисяч гривень», — розповіла Ірина Сех.
Ще одне питання, яке виносилося на засідання позачергової сесії Бродівської райради, була ситуація в центральній районній лікарні, зокрема те, що лікар центральної районної лікарні, один з депутатів ради, отримав певні дисциплінарні стягнення.
«Фракція БЮТ та колишні кучмісти, які сьогодні є у більшості фракцій Бродівської районної ради, вирішила захищати його депутатськими мандатами. Жертвою змови мав стати головний лікар ЦРЛ. В цьому питанні зійшлися інтереси ображених та нових претендентів на посаду, яка могла б стати вакантною. За рік перебування на посаді нинішнього головного лікаря, Бродівський район, в галузі охорони здоров'я, серед 27 лікувальних закладів області за дев'ять місяців є на шостому рейтинговому місці. Крім того, придбано санітарний автомобіль для потреб закладу та ультразвуковий апарат, здійснено ремонт стоматологічної поліклініки. Планується відкриття амбулаторій сімейного типу. Залучено понад 50 тисяч позабюджетних коштів», — розповіла депутат ЛОР.
За її словами, перед початком роботи сесії фракція ВО «Свобода» запропонувала здійснити повну трансляцію сесійного засідання в радіо- та телеефірі, проте цю пропозицію відхилили. Натомість, більшість депутатів РР підтримла пропозицію президії про проведення закритого засідання, що відбулося вперше за час незалежності України. Лише 11 депутатів РР виступили проти такого рішення.
Як розповіла Ірина Сех, голова Бродівської районної ради Ігор Клим попросив залишитися у залі засідань лише депутатів РР, а представників численої громади, пресу, депутатів Львівської обласної ради попросив покинути приміщення. Згодом голова ради оголосив перерву під час, якої мало відбутись засідання президії, на яку голова районної ради знову ж таки не допустив представників преси та депутатів Львівської обласної ради.
Після цього, за словами Ірини Сех, фракція ВО «Свобода» у Бродівській районній раді оголосила свою заяву про недопущення порушення Конституції України та Законів України «Про місцеве самоврядування», «Про інформацію» та заблокувала роботу сесії.
Всього у Бродівській районній раді є 75 депутатів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ