Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Свобода" зустріне Лаврова акцією протесту, незважаючи на заборону

У Чернівцях, попри ухвалу суду, відбудуться акції протесту під час зустрічі глав МЗС України та Росії. Про це повідомила прес-служба Чернівецької обласної організації ВО "Свобода".

12 січня 2013 року о 19:45 Апеляційний суд Чернівецької області ухвалив рішення, згідно з яким Всеукраїнському об'єднанню "Свобода" та іншим 7-и опозиційним партіям заборонено проводити акції протесту під час зустрічі у Чернівцях голів МЗС України та Росії. Цим рішенням суд задовольнив позов Чернівецької міської ради.

"Рішення апеляційного суду вкотре доводить, що в Україні судова система перетворилася на фікцію. На жаль, порушення законодавства з боку влади, якщо й доводять до суду, то вони неодмінно залишаються безкарними. Натомість конституційне право громадян України у будь-який законний спосіб висловлювати своє ставлення щодо політичних та суспільних подій у країні забороняється", – прокоментував судове рішення голова Чернівецької обласної організації ВО "Свобода" Віталій Мельничук.

Націоналіст додав, що влада, яка втратила довіру і, значною мірою, легітимність у очах громади, нині може спиратися виключно на антидемократичні методи. "В Україні ще діє Конституція, тому ми чинитимемо згідно з тими нормами, які гарантовані основним Законом. Відтак у Чернівцях 13 січня акції протесту відбудуться", – наголосив свободівець.

Віталій Мельничук повідомив, що раніше анонсовані заходи ВО "Свобода" матимуть місце вздовж вулиці Університетської та біля колишньої резиденції Буковинських митрополитів і розпочнуться о 15-й годині.

Як повідомлялося, глави МЗС України та Росії проведуть сьоме засідання підкомітету з міжнародного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії 13-14 січня в Чернівцях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ