Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Святослав Вакарчук зробив перший хід четвертої партії Музичук проти Іфань

У Львові триває Чемпіонат світу з шахів серед жінок. У боротьбі за звання шахової королеви світу зійшлись українка Марія Музичук та китаянка Хоу Іфань. Чемпіонат розпочався 2 березня і триватиме до 18 березня. Кожну партію розпочинає почесний гість, який робить перший хід. Сьогодні право першого ходу отримали лідер гурту «Океан Ельза» Святослав Вакарчук та Іван Вакарчук.

Музикант виконав перший хід білими шахами за Хоу Іфань.

Іван Вакарчук здійснив перший хід чорними фігурами за Марічку Музичук.

Нагадаємо, Чемпіонат світу з шахів серед жінок відбувається у Палаці Потоцьких. Кожна партія розпочинається рівно о 15.00 год. Глядачі мають можливість спостерігати за перебігом гри в Інтернеті на сайті ФІДЕ. Однак, трансляція відбувається з затримкою у 30 хв. Також усі охочі можуть потрапити у Палац Потоцьких, попередньо зареєструвавшись на сайті ФІДЕ. У Палаці Потоцьких у залі Медіа-центру (дзеркальна зала) також ведеться трансляція матчу, який коментують професійні гросмейстери. Вчора коментаторам допомагала шахова принцеса Львова Наталія Букса.

Завтра, 7 березня, у гравчинь – вихідний день. А вже 8 березня розпочнеться п`ята шахова партія Матчу за звання Чемпіонки світу з шахів серед жінок. Почесну місію здійснити перший хід у партії отримала українська співачка Руслана Лижичко.

Нагадаємо, раніше право виконати почесний перший хід у партії отримали Андрій Садовий, 6-річна Калина Фурманова, Ярослав Грибальський, Валерій Сушкевич, Ігор Юхновський та 11-класник Андрій Рабець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ