Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Синютка почав дресирувати селян

Сьогодні, 5 серпня, прес-служба Львівської міської ради поширила новину, з якої випливає, що підлеглі міського голови Львова Андрія Садового не квапляться відновлювати селянський ринок на, вибачте за повтор, Привокзальному ринку. Натомість перший заступник міського голови Львова Олег Синютка вирішив до всіх своїх заслуг ще й приміряти роль дресирувальника селян.

Отож, прес-служба Львівської міської ради пише: "У Львові є вільними близько 700 торговельних місць на ринках, що можуть використовуватись для реалізації сільськогосподарської продукції. Про це повідомили у департаменті економічної політики Львівської міської ради.

Зокрема, за результатами проведеного аналізу, на 20 серпня у Львові налічувалось близько 700 вільних торговельних місць на ринках міста.

«На жаль, більшість людей, які торгують сільськогосподарською продукцією, хочуть продавати її виключно на Привокзальному ринку. Але ж у Львові є майже два десятки продовольчих ринків. І не всі мешканці міста купують продукти на Привокзальному ринку, більшість все-таки хоче мати можливість купити вирощену селянами продукцію неподалік від дому.

Працівниками управління економіки Львівської міської ради та районних адміністрацій проведено зустрічі з керівниками продовольчих ринків м. Львова з приводу наявності місць торгівлі сільськогосподарською продукцією. Загалом на 16 ринках м. Львова у різних районах є 700 вільних торгівельних місць, на яких селяни можуть торгувати вирощеною власною продукцією. Це – не беручи до уваги продуктового ринку «Шувар».

Крім того, у збудованому торговому павільйоні на Привокзальному ринку є вільний поверх, де люди можуть торгувати продуктовими товарами.

Вартість торгового місця на ринках для тих, хто вирощує сільськогосподарську продукцію, — від 1 до 5 гривень в день (залежно від ринку)», - зазначив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

Коментар редакції.

Годі дібрати слів, щоб прокоментувати чиновницький цинізм Олега Синютки. Редакція Гал-інфо готова оплатити Синютці таксі від Ратуші до Привокзального ринку, хай би він на власні очі переконався, яким приниженням і знущанням для селян-продавців і містян-покупців обернулось рішення міської влади Львова - ліквідувати селянські ряди на Привокзальному ринку. Одні торгують з асфальту, іншу купують з того ж таки асфальту, при цьому всіх ганяє міліція. "Учора нас не ганяли, ото був базар, яке щастя", - хай Синютка піде послухає ці розмови загнаних селян. 

Замість торгових столів та яток тепер тут стоянка авто. Хто вирішив, що для громади від стоянки більше користі? Такі зашкарублі чиновники, як Синютка?" І "Свобода" не допомогла, яка на кожному кроці б'є себе в груди - ми за громаду.

Уся влада Львова гамузом узята не може розв'язати елементарну проблему - зробити цивілізований селянський ринок. Не оптовий ринок, не ринок, де торгують одні перекупники, а ринок, де звичайний селян з передмістя Львова зміг би гідно і в комфорних умовах продати свою городину, молоко, сир і сметану звичайному львів'янину. Нехай  вже буде стоянка, але ж облаштуйте і ринок. Не глуміться з людей!

Ну що це за нісенітниця - посилати селян на якісь інші ринки, де є міфічні 700 вільних місць. Львів з усіх боків оточений селами. Отож, селяни і без порад Синютки їздять тільки на свої ринки. Може, самого Синютку скерувати на роботу, скажімо, в депресивне місто Красний Луч Луганської області. Там море полишених квартир і не менше вакансій в копанках. Так, ні він з Івано-Франківська перебрався до Львова, "нажив" тут квартиру, а тепер ще й взявся дресирувати селян. 

Нема правди не землі! Більше того, якщо ми не помиляємося, саме Синютка обіцяв, що селянський ринок на Привокзальному буде відновлений чи не до 1 вересня. Пусті слова. Натомість Синютка  хоче загнати селян на другий поверх. Чому селян? Може б ви перекупників загнали туди, під небо. (До того ж, на Привокзальному ринку на майже кожному кроці торгують промисловим крамом, який до продукції ланів і садів має такий же стосунок, як трактор до балету). Та на таке ратушні і базарні чиновники в колодочки не вбилися! Ясно, помикати слухняними і працьовити селянами куди безпечніше. 

Наш висновок такий: якщо Садового не оберуть утретє міським головою Львова, то це через Синютку і сморід.       

Фото - kolo.poltava.ua

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ